Mikä on Adobe Photoshop?

Adobe Photoshop maailman tunnetuin kuvankäsittelyohjelma ja se on laajimmin käytetty ohjelmistotyökalu kuvankäsittelyyn, graafiseen suunnitteluun ja digitaaliseen taiteeseen. Photoshop on erittäin suosittu ammattivalokuvaajien ja graafisten suunnittelijoiden keskuudessa, mutta ohjelma sopii hyvin kaikille kuvankäsittelystä kiinnostuneille harrastajille.

Jaa tämä juttu

Adobe Photoshop on markkinajohtaja kaupallisten kuvien muokkaamisessa

Adobe Photoshop

Photoshop on saavuttanut selvän markkinajohtajuuden kaupallisessa digitaalisten kuvien muokkaamisessa. Photoshopin mainetta kuvastaa hyvin se, että yleisesti puhutaan siitä onko kuva photoshopattu vaiko ei. Termi kuvaa alkuperäisen kuvan muokkaamista yleisesti ottaen, vaikka muokkaus olisikin ehkä tehty jollain muulla sovelluksella, kuin Adobe Photoshopilla. Vaikka Photoshop on alkujaan suunniteltu muokkaamaan kuvia kirjapainoon ja tulostukseen, Photoshop-sovellustua käytetään paljon myös verkkoon tarkoitettujen kuvien tekemisessä ja muokkaamisessa.

Adobe Photoshop hinta ja kokeiluversio

Adobe Creative Cloud

Adobe Photoshop on tilaukseen perustuva sovellus. Toisin sanoen ohjelman lisenssimaksu maksetaan joko kuukausittain tai kerralla koko vuoden osalta. Adobe Photoshop on hankittavissa suoraan Adoben kotisivujen kautta sekä erikseen että osana laajempaa Adobe Creative Cloud -ohjelmistopakettia. Yksittäisostoksena yhdelle henkilälle hankittuna Adobe InDesign maksaa 24,79 € / kk ja koko Creative Cloud -ohjelmistopaketin hinta on 61,99 € / kk. Tarjolla on lisäksi edullisempia opiskelija- ja oppilaitosversioita sekä hieman kalliimpia yrityksille tarkoitettuja lisenssejä. Kaikissa lisenssimuodoissa kyse on kuitenkin nimenomaan joko kuukausi- tai vuosimaksusta.

Kaikista Adoben Creative Cloud -ohjelmistoperheen sovelluksista on ladattavissa ilmainen kokeiluversio osoitteessa https://adobe.com/downloads/. Kokeiluversiot ovat aina täysversioita siinä mielessä, että voit tehdä niillä kaiken saman kuin oikealla lisensioidulla versiolla, mutta kokeiluversiossa on aikarajoitus. Voit kuitenkin lisensioida myös kokeiluversion vaikkapa kokeilujakson päättymisen jälkeen, jolloin mitään aikarajoitusta ei enää ole. Kokeiluversioita voi käyttää ilmaiseksi kahdeksan päivän ajan.

Adobe Photoshop -koulutus ja tulevat kurssit

Mixtum tarjoaa sekä Adobe Photoshop -aiheiset kurssit että Photoshopiin liittyvät koulutus- ja konsultointipalvelut. Saat myös henkilökohtaista Photoshop-konsultointia sekä erityisesti yrityksille tarkoitettuja räätälöityjä ja yksityisiä Photoshop-koulutuksia. Koulutusten lisäksi Mixtum myös tarjoaa graafisen suunnittelun palveluja. Mikäli olet kiinnostunut kuvankäsittelypalveluista tai Photoshop-aiheisista räätälöidyistä yksityiskoulutuksista, ota yhteyttä Mixtumin kotisivujen kautta.

Alapuolelta näet myös kaikki tulossa olevat avoimet Photoshop-kurssit ja lisää kursseja löydät velhon kurssikalenterista.

Lue lisää

Adobe Photoshop velhon peruskurssi 16-17.5.2024

Adobe Photoshop -velhon peruskurssin etäkoulutus tarjoaa tuhdin tietopaketin, jonka avulla otat maailman suosituimman kuvankäsittelyohjelman tehokkaasti haltuun! Tämä kurssi toteutetaan liven…

Adobe Photoshop historia ja uudet ominaisuudet

Photoshopin historia on pitkä, sillä helmikuussa 2010 Photoshop täytti jo 20 vuotta. Photoshopin historia ulottuukin aina 1980-luvulle asti. Thomas Knoll kehitti tällöin tietojenkäsittelytieteen jatko-opiskelijana omaan käyttöönsä Display-nimisen ohjelmiston vuonna 1987. Tämä Macintosh-tietokoneessa toimiva ohjelmisto pystyi näyttämään harmaasävyisen kuvan yksivärisellä näytöllä. Thomasin elokuva-alalla, Industrial Light and Magic -yhtiössä, työskennellyt veljensä John Knoll kannusti kehittämään ohjelmaa pidemmälle ja yhdessä he saivat aikaan ohjelmiston nimeltä Image Pro. Syyskuussa 1988 Photoshopin esiversiota esiteltiin Adobelle. Adobe kiinnostui tuotteesta ja ensimmäinen Adobe Photoshop 1.0 -versio esiteltiin yksinomaan Macintoshille helmikuussa 1990. Nykyisin Photoshop toimii luonnollisesti myös PC-ympäristössä ja Photoshop on osa pilvipohjaista Adobe Creative Cloud -ohjelmistopakettia. Photoshop on nykyisin graafisen alan standardi työkalu, jota käytetään kaikenlaisessa kuvien muokkaamisessa ja se on synnyttänyt sanonnan siitä, onko kuva ”Photoshopattu”.

adobe-koulutus.fi

Photoshop-koulutus.fi

Voit lukea lisää tietoa Photoshop-ohjelmasta suomenkielisiltä Photoshop-koulutus.fi -verkkosivuilta.

https://photoshop-koulutus.fi/

Adobe Photoshop oppi- ja opetusmateriaalit

Kun etsit Adobe Photoshop -aiheisia kirjoja, videoita ja muita opetusmateriaaleja, kannattaa tutusta Velhon käsikirjoihin ja muihin velhon tuotteisiin. Lisätietoa velho-tuotteista löydät osoitteesta velhon.fi.

Alapuolelta näet tilattavissa olevat Photoshop-velhon käsikirjat:

Lue lisää

Adobe Photoshop CC 2024 velhon käsikirja

2024

Adobe Photoshop 2024 -velhon käsikirja sopii kaikille kuvankäsittelystä kiinnostuneille harrastajille ja ammattilaisille. Ota maailman suosituin kuvankäsittelyohjelma haltuun!

Lue lisää

Adobe Photoshop CC 2023 velhon käsikirja

2023

Adobe Photoshop 2023 -velhon käsikirja sopii kaikille kuvankäsittelystä kiinnostuneille harrastajille ja ammattilaisille. Ota maailman suosituin kuvankäsittelyohjelma haltuun!

Lue lisää

Adobe Photoshop CC 2020 velhon käsikirja

2020

Adobe Photoshop CC 2020 -velhon käsikirja sopii kaikille kuvankäsittelystä kiinnostuneille harrastajille ja ammattilaisille. Ota maailman suosituin kuvankäsittelyohjelma haltuun!