Mikä on Adobe InDesign?

Adobe InDesign on alan johtava moderni, tehokas ja yleiskäyttöinen taitto-ohjelma, joka on integroituu hyvin Adoben muiden Creative Cloud -ohjelmistoperheen sovellusten kanssan. Adobe InDesignin avulla syntyvät taitot kirjoihin ja lehtiin, käyntikortteihin, vuosikertomuksiin, esitteisiin, julisteisiin, mainoksiin sekä monenlaisiin muihinkin painotöihin.

Jaa tämä juttu

Valmiit Adobe InDesignilla luodut aineistot voidaan julkaista PDF-muotoisina erityisesti kirjapainoa varten, mutta InDesignin avulla on mahdollista luoda myös verkkoon tarkoitettuja sähköisiä aineistoja, esimerkiksi HTML- tai EPUB-muotoisina. Sähköisiin aineistoihin voidaan lopullisesta muodosta riippuen upottaa mukaan ääntä, videota, animaatiota ja vuorovaikutteisia toiminnallisuuksia.

Adobe InDesign on jo itsessään täynnä monenlaisia ominaisuuksia, mutta erillisten Adobe Fonts ja Adobe Stock -palveluiden kautta saavutat vielä enemmän: Adobe Fonts -palvelussa voidaan aktivoida kirjasimia omia töitä varten. Kirjasimet tallentuvat automaattisesti Adobe Creative Cloud -pilvipalveluun ja ne ovat saman tien käytettävissä InDesignissa. Vastaavasti Adobe Stock -palvelussa voidaan ostaa ammattivalokuvaajien ottamia valokuvia ja muita mediamateriaaleja ja näitä materiaaleja voidaan käyttää omissa taittotöissä.

Minkä on Adobe InCopy?

Adobe InCopy on eräänlainen karvalakkiversio Adobe InDesign -taittosovelluksesta. Siinä on samoja teksti- ja typografiaominaisuuksia, kuin Adobe InDesign -sovelluksessa, mutta pidemmälle menevät taittopuolen ominaisuudet puuttuvat kokonaan. Näin ollen InCopy muistuttaa enemmänkin Microsoft Wordia ja on tarkoitettu vain tekstin tuottamiseen. InDesign ja InCopy kuitenkin integroituvat keskenään niin, että InCopy-ohjelmassa tuotettu tekstisisältö voidaan juoksuttaa InDesign-ohjelman sisällä läpi monimutkaisemman taiton. Tämä tapahtuu automaattisesti jopa niin, että samaan aikaan, kun copywriter tuottaa tekstiä InCopy-ohjelmassa, taittaja näkee tämän saman tekstin päivittyvän InDesign-sovelluksessaan. Lisää tietoa InCopy-ohjelmasta löydät Adoben kotisivuilta.

Kumpi on parempi: Adobe InDesign vai Microsoft Word?

Vaikka valinta Microsoft Wordin ja Adobe InDesignin suhteen onkin osittain mielipidekysymys, on näillä kahdella sovelluksella kovin erilainen lähestyminen muokattavaan aineistoon: siinä missä Microsoft Word on tekstinkäsittelyohjelma, on Adobe InDesign nimenomaan taitto-ohjelma. Microsoft Word ja sen oma DOC-tiedostotyyppi on yleisesti käytetty ja suositeltava muoto kaikenlaisiin tekstipohjaisiin asiakirjoihin. Kuitenkin erityisesti monimutkaisemmissa taitettavissa aineistossa kannattaa ehdottomasti kääntyä InDesignin puoleen. Adobe InDesignin avulla on mahdollista kierrättää tekstiä kuvien ympärillä, juoksuttaa tekstiä paikasta toiseen, luoda vektorigrafiikkaa, hallita typografiaa ja tyylejä sekä paljon muuta. InDesign-taittoon tuotava varsinainen tekstiaineisto voi olla edelleen tehty Microsoft Wordillä, sillä InDesign ottaa vastaan esimerkiksi sekä Word- että Excel-aineistoja.

Adobe InDesign hinta ja kokeiluversio

Adobe InDesign on tilaukseen perustuva sovellus. Toisin sanoen ohjelman lisenssimaksu maksetaan joko kuukausittain tai kerralla koko vuoden osalta. Adobe InDesign on hankittavissa suoraan Adoben kotisivujen kautta sekä erikseen että osana laajempaa Adobe Creative Cloud -ohjelmistopakettia. Yksittäisostoksena yhdelle henkilälle hankittuna Adobe InDesign maksaa 24,79 € / kk ja koko Creative Cloud -ohjelmistopaketin hinta on 61,99 € / kk. Tarjolla on lisäksi edullisempia opiskelija- ja oppilaitosversioita sekä hieman kalliimpia yrityksille tarkoitettuja lisenssejä. Kaikissa lisenssimuodoissa kyse on kuitenkin nimenomaan joko kuukausi- tai vuosimaksusta.

Kaikista Adoben Creative Cloud -ohjelmistoperheen sovelluksista on ladattavissa ilmainen kokeiluversio osoitteessa https://adobe.com/downloads/. Kokeiluversiot ovat aina täysversioita siinä mielessä, että voit tehdä niillä kaiken saman kuin oikealla lisensioidulla versiolla, mutta kokeiluversiossa on aikarajoitus. Voit kuitenkin lisensioida myös kokeiluversion vaikkapa kokeilujakson päättymisen jälkeen, jolloin mitään aikarajoitusta ei enää ole. Kokeiluversioita voi käyttää ilmaiseksi kahdeksan päivän ajan.

Adobe InDesign -koulutus ja tulevat kurssit

Mixtum tarjoaa sekä Adobe InDesign -aiheiset kurssit että InDesigniin liittyvät koulutus- ja konsultointipalvelut. Saat myös henkilökohtaista InDesign-konsultointia sekä erityisesti yrityksille tarkoitettuja räätälöityjä yksityisiä InDesign-koulutuksia. Koulutusten lisäksi Mixtum tarjoaa myös taittopalveluja sekä graafista suunnittelua. Jos olet kiinnostunut lehden, vuosikertomuksen, mainoksen, julisteen tai vaikkapa väitöskirjan taittopalveluista, ota yhteyttä Mixtumin kotisivujen kautta. Alapuolelta näet myös kaikki tulossa olevat avoimet InDesign-koulutukset.

Lue lisää

Adobe InDesign velhon peruskurssi 12-13.9.2024

Adobe InDesign -velhon peruskurssin etäkoulutus on kattava taittokurssi, joka tarjoaa tuhdin paketin kaikille taittamisesta ja taittotyöstä kiinnostuneille. Tämä etäkoulutus järjestetä…

Adobe InDesign oppi- ja opetusmateriaalit

Kun etsit Adobe InDesign -aiheisia kirjoja, videoita ja muita oppi- ja opetusmateriaaleja, kannattaa tutusta Velhon käsikirjoihin ja muihin velhon tuotteisiin. Lisätietoa velho-tuotteista löydät osoitteesta velhon.fi.

Lue lisää

Adobe InDesign CC 2022 velhon käsikirja

2022

Adobe InDesign CC 2022 -velhon käsikirja sopii kaikille taittotöistä kiinnostuneille harrastajille ja ammattilaisille. Se opastaa omien julkaisujen ja taittopohjien suunnitteluun ja luomiseen.